Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Forbrugslån RKI ingen hindring

Check mark iconBliv slettet fra RKI og lån billigt

Check mark iconAnsvarlige og servicemindede låneudbydere

Check mark iconIndhent lånetilbud helt gratis

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

Forbrugslån trods RKI (kaldes også RKI lån) bliver efterspurgt i stor stil af danske låntagere.

Den store efterspørgsel hænger sammen med, at omtrent 200.000 danskere står registreret i RKI, og mange af disse personer har et ønske om at låne penge.

Det afgørende spørgsmål er så bare, om det overhovedet er muligt at optage et forbrugslån, hvis du er havnet i det store, danske skyldnerregister med forkortelsen RKI (Ribers Kredit Information).

RKI ejes og drives af Experian og er lige nu det største skyldnerregister i Danmark. Af andre skyldnerregistre findes der bl.a. Debitor Registret.

Hvad angår RKI lån, så er det oplagt at tale om både etik og lovgivning. Vi kommer ind på begge dele i denne guide.

Læs også: Låneberegner forbrugslån

Hvad siger loven om RKI lån?

Ifølge dansk lovgivning skal danske udbydere af forbrugslån og andre kreditaftaler foretage en personlig og individuel kreditvurdering af den enkelte låntager.

I vurderingen skal der ikke kun tages højde for statistiske oplysninger såsom låntagers alder. Der skal også foretages en grundig vurdering af låntagers økonomiske situation.

Er det i virkeligheden realistisk, at låntager kan opfylde låneaftalen?

Det er dette spørgsmål, der skal findes svar på ved hjælp af kreditvurderingen.

Antages det ikke, at låntager kan opfylde sine forpligtelser, for eksempel fordi at vedkommende står i RKI, så er det ikke forsvarligt at bevilge et forbrugslån eller en anden kredit til låntager.

Forbrugerombudsmanden fører tilsyn med, om låneudbydere overholder kravet om at foretage en forsvarlig og grundig kreditvurdering.

Historiske sager ang. markedsføringslovens § 3

Der har historisk set været en del sager, hvor markedsføringslovens § 3, stk. 1 har været i fokus.

Af loven fremgår der bl.a. følgende: Erhvervsdrivende skal udvise god markedsføringsskik under hensyntagen til forbrugere, erhvervsdrivende og almene samfundsinteresser. (Markedsføringsloven)

Mange danske låneudbydere har været på kant med denne paragraf. Der har bl.a. været eksempler på, at låneudbydere har skrevet følgende på deres hjemmeside: Vi blander os _ikke i din privatøkonomi_, RKI er ingen hindring hos os, og Du kan låne uanset økonomisk situation.

De fleste låneudbydere har dog helt styr på lovgivningen.

Derfor vil RKI typisk være en hindring for dig som låntager

Der er flere gode grunde til, at det typisk vil være en hindring, at du står registreret i RKI, når du vil låne penge.

Du har sandsynligvis en god idé om, hvorfor låneudbyderne afviser dig, hvis du står i et skyldnerregister.

Vi vil dog gerne nævne nogle konkrete grunde til, at RKI er en hindring ved optagelse af bl.a. forbrugslån.

Derfor er registreringen en hindring:

Manglende tillid – For at få bevilget et forbrugslån skal du kunne vinde tillid hos den givne låneudbyder. Er der rod i din økonomi, og har du oparbejdet en kæmpe gæld, så vil låneudbyderen næppe antage, at du kan klare et nyt forbrugslån.

Med andre ord vil deres tillid til dig som låntager være meget lille. Ofte vil de vurdere, at din økonomi er så svækket, at det ikke vil være forsvarligt at låne dig penge som ønsket.

Lov og etik – Foruden mangel på tillid, så kan der pga. lov og etik være en udfordring i, at du står i RKI, hvis du gerne vil optage et forbrugslån.

Først og fremmest er det uetisk at kreditgodkende en person, der helt tydeligt har økonomiske problemer. Dernæst kan der i henhold til både kreditaftaleloven og markedsføringsloven være nogle lovmæssige ting, der forhindrer dig i at få det ønskede forbrugslån.

Hvorfor er jeg endt i skyldnerregistret?

RKI og Debitor Registret hører til blandt de skyldnerregistre, som du af gode grunde skal undgå at blive registreret i.

Helt kort og godt, så risikerer du at havne i et eller begge af de nævnte registre, hvis du undlader at betale dine regninger og i øvrigt ikke reagerer på de efterfølgende rykkere.

Ifølge loven skal du modtage mindst tre skriftlige rykkere med 10 dages mellemrum, inden du kan blive registreret i RKI. I den tredje og sidste rykker skal du varsles omkring, at du vil blive indberettet til RKI, hvis du ikke betaler din regning.

Du har altså mange chancer for at betale dit udestående, inden RKI bliver bragt på banen.

Er du ikke klar over, om du står i landets største skyldnerregister, så kan du finde svar via dininfo.dk, hvor du kan logge ind via NemID.

Det åbne og det lukkede register

Udestående på mellem 200 og 1.000 kroner = du bliver registreret i det lukkede register

Udestående på over 1.000 kr. = du bliver registreret i det åbne register

Som dansker har du ret til at få svar på, om du er registreret, hvorfor du er blevet registeret, og hvor meget du skylder.

Står du i det åbne register, som alle RKIs kunder har adgang til, så vil du sandsynligvis ikke kunne få et forbrugslån.

Sådan bliver du slettet fra RKI

Som allerede konkluderet, så er det urealistisk, at du kan få et forbrugslån trods RKI.

RKI ér en hindring for dig, der vil optage lån og købe ting på kredit, hvorfor du skal forsøge at blive slettet som dårlig betaler.

Heldigvis er det simpelt at blive slettet fra registret, men det kræver selvfølgelig, at du rent økonomisk har mulighed for at få din gæld ud af verden.

Du skal gøre som følger:

  1. Betal dit udestående (og indfri derved din gæld)

  2. Få så vidt muligt en kvittering (så du kan dokumentere, at du har betalt gælden)

  3. Bed virksomheden om at slette dig fra registret (og tjek op på, at sletningen rent faktisk har fundet sted)

Vil du undgå at blive registreret i RKI i fremtiden?

Som låntager skal du også være bekendt med, hvordan du undgår at blive registreret som dårlig betaler.

For at holde dig ude af RKI kan du med fordel tage action på følgende gode råd:

  1. Læg et budget (inddrag alle faste udgifter og indtægter)

  2. Spar op til uforudsete udgifter og til dine drømme

  3. Tegn alle nødvendige forsikringer

  4. Benyt dig af uvildig økonomisk rådgivning

  5. Undgå impulskøb

  6. Betal dine regninger til tiden

Så simpelt er det faktisk at undgå at blive registreret i RKI.

Undgår du at blive stemplet som dårlig betaler, så vil du kunne optage nogle af de mange billige forbrugslån, der er på markedet.

2021-01-25

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - forbrugslån rki ingen hindring

Er RKI en hindring hos alle låneudbydere?

Ja, det forholder sig desværre sådan, at både banker, online låneudbydere, realkreditinstitutter og alle andre låneudbydere deler én og samme holdning; RKI-registrerede personer kan ikke blive kreditgodkendt og vil derfor få afslag på deres eventuelle låneansøgning.

Derfor må du også forvente at blive mødt af et afslag, uanset hvilken udbyder du sender en ansøgning til.

RKI vil i øvrigt være en hindring, uanset om låntager ønsker at låne 1.000 eller 100.000 kr. I alle tilfælde vil der nemlig være tale om en kreditaftale, der bygger på tillid.

Hvorfor er det en dårlig idé at låne penge, hvis man er RKI-registreret?

RKI-registrerede danskere kan ligesom alle andre danskere få brug for at låne penge, men modsat andre danskere kan de desværre ikke godkendes.

Står du også i RKI, så er du måske frustreret over, at ingen af låneudbyderne er samarbejdsvillige, men selv hvis det var en mulighed at låne penge trods RKI, så ville det være en dårlig idé.

Du skal undlade at låne flere penge af følgende grunde:

  • Din privatøkonomi kommer endnu mere ud af balance
  • Din gæld kan vokse sig uoverskuelig stor (måske bliver du aldrig gældfri)
  • Du kan risikere at miste overblikket over din gældsafvikling Af ovennævnte grunde fraråder vi også at låne penge af venner, kollegaer etc.

Hvornår bliver jeg slettet fra RKI?

For at blive slettet fra RKI så hurtigt som muligt skal du indfri din gæld.

Når du har betalt dit udestående til kreditor, vil du nemlig ikke længere blive betragtet som dårlig betaler, og du vil derfor blive slettet fra skyldnerregistret.

Er du ikke i stand til at indfri dit udestående, der er årsag til, at du er blevet registreret i RKI, så skal du være lidt mere tålmodig.

Registreringen hos RKI bliver først forældet (og slettet) efter 5 år. Efter 5 år vil du ikke længere stå som dårlig betaler, men du vil stadigvæk skulle afdrage på gælden, da denne ikke bliver forældet.

Kan jeg i stedet låne penge i udlandet?

Som hovedregel er det en dårlig idé at låne penge i udlandet, uanset om man er registreret i RKI eller ej.\n\nEndvidere skal du vide, at det kun i meget få tilfælde er muligt at blive godkendt til et lån i udlandet. For at få bevilget et forbrugslån, uanset størrelsen på dette, skal du nemlig både have bopælsadresse i det pågældende land, ligesom du skal have en lokal bankkonto.

Derfor er der ikke udsigt til, at du kan låne penge i nogle af vores nabolande som Tyskland, Norge og Sverige. Selv hvis muligheden bød sig, vil vi fraråde dette.

KreditNU DK
Unilån DK
Leasy DK
Resurs Bank DK (Car)
Cashper DK
Facit Bank DK
Resurs Bank DK
TF Bank DK
AcceptLån DK
Remember DK
Nordcredit DK
Ferratum DK
Ikano Bank DK
Bank Norwegian DK