Kviklån renter
Sammenligning af kviklån renter
Lave gebyrer
Hurtig udbetaling af kviklån
De lave kviklån renter er kun få klik væk.
Hos Sambla kan du nemlig helt gratis og uforpligtende indhente tilbud fra en lang række udbydere af kviklån. Du kan ved at sammenligne disse tilbud finde kviklånet med den laveste rente.
Lyder det som sød musik i dine ører? Så kan du med det samme kaste dig over vores ansøgningsformular, som du skal udfylde for at få udarbejdet personlige lånetilbud.
Hvor høje er renterne på kviklån? Hvorfor kan renten variere fra kviklån til kviklån? Hvor vigtig er renten i bund og grund? For at få besvaret disse spørgsmål skal du fortsætte læsningen.
Høje kviklån renter hører fortiden til
Engang var lave kviklån renter en mangelvare på det danske lånemarked. For år tilbage var der nemlig ingen regler omkring, hvor høje renter der måtte opkræves fra låneudbydernes side.
I 2020 skete der dog noget rigtig interessant. Her kunne henholdsvis regeringen og enkelte af Folketingets partier nemlig præsentere en ny aftale med overskriften ”Et opgør mod kviklån”.
Denne lov var (og er) sat i verden for at gøre op med dyre kviklån. Kviklån med (tårn)høje renter havde før 2020 været direkte skyld i rigtig mange økonomiske problemer og personlige konkurser for tusindvis af danskere.
Med indførelsen af den nye lov, der trådte i kraft d. 1. juli 2020, forventes det, at færre vil ende i uoverskuelig gæld i fremtiden.
Dette indebærer den nye aftale:
-
ÅOP-loft (alle kviklån med en ÅOP over 35 % forbydes)
-
Markedsføringsforbud (udbydere af kviklån med en ÅOP over 25 % må ikke markedsføre deres lån)
-
Forbud mod at markedsføre lån sammen med spil (totalforbud mod promovering af kviklån i forbindelse med markedsføring af pengespil)
-
Omkostningsloft (låntager kan maksimalt komme til at betale det dobbelte tilbage)
-
Gældsrådgivning (flere midler til gældsrådgivning)
-
Regulering af långivning mellem personer (private skal følge samme regler som virksomheder)
-
Undervisning i privatøkonomi (privatøkonomi skal på skoleskemaet)
Helt konkret betyder aftalen, at du vil kunne låne billigere end førhen. Med den nye lovgivning er der ikke udsigt til, at vi igen skal bekymre os om høje kviklån renter.
Sådan finder du et kviklån med en lav rente
Det er sund fornuft at undersøge, hvor man kan optage det billigste kviklån. I den forbindelse er det uundgåeligt at kigge på kviklånenes renter.
For at beregne omkostningerne til et kviklån er det selvfølgelig nødvendigt at kende til andre faktorer end renten. Renten er ikke desto mindre en nøglefaktor og er derfor ikke en omkostning, du skal undervurdere.
Vi antager, at du gerne vil finde kviklånet med den laveste rente, hvorfor vi præsenterer dig for nogle gode tips til at indfri det ønske. Læs med herunder:
-
Gør dig nogle tanker om, hvad du definerer som værende en lav rente (det er meget individuelt)
-
Gør dig altid den ulejlighed at indhente flere lånetilbud (jo flere lånetilbud, desto bedre sammenligningsgrundlag)
-
Sammenlign renterne på de forskellige kviklån
-
Tag også højde for lånets løbetid og gebyrer (kan have stor indvirkning på omkostningerne)
I stedet for at lade dig lokke af en reklame i fjernsynet eller i radioen, hvor du er blevet præsenteret for et tilsyneladende billigt kviklån, så gå på nettet og benyt dig af en sammenligningstjeneste.
Sambla er en sammenligningstjeneste, der bl.a. kan bruges til at finde frem til markedets mest attraktive kviklån renter. Grib muligheden og spar penge på dit næste kviklån.
Der findes også rentefrie kviklån
Det er ikke svært at researche sig vej til kviklån med lave renter. Du er måske så heldig at finde et kviklån med en rente på 5 eller 10 %, hvilket generelt er meget attraktivt, men hvad nu, hvis der var mulighed for at optage et rentefrit lån?
Rentefrie kviklån findes rent faktisk, og der findes efterhånden en del af dem. Lånene vil dog som regel være tilegnet nye kunder, hvorfor du ikke nødvendigvis vil kunne låne penge uden at betale renter, hvis du allerede er at finde i låneudbyderens kundebase.
Rentefrie lån er dog kun rentefrie, så længe at du betaler dine ydelser til tiden. Misser du en eller flere betalinger, så kan der blive opkrævet strafrenter.
Vær obs på kviklånets gebyrer
Mange betragter rentefrie lån som gratis lån. Desværre er de kun gratis, hvis der heller ikke opkræves gebyrer eller andre omkostninger. Derfor skal du ikke kun være opmærksom på kviklån renter, men også kviklån gebyrer.
Læs også: Kviklån gratis
Gebyrer er generelt en overset faktor, når det kommer til sammenligning og vurdering af kviklån. Det er en skam, da gebyrernes størrelse har afgørende betydning for, hvor dyrt dit kviklån bliver.
Et kviklån er typisk et lån med en kort løbetid, hvorfor der er grænser for, hvor mange gebyrer du kan nå at blive opkrævet i lånets løbetid. Der vil dog næsten altid være nogle engangsgebyrer, der skal betales, uanset om løbetiden lyder på to måneder eller to år.
Der er bl.a. følgende gebyrer ved mange kviklån:
-
Stiftelsesgebyr
-
Betalingsgebyr(er)
-
Administrationsgebyr(er)
Stiftelsesgebyret er et engangsgebyr, mens nogle af de andre gebyrer er tilbagevendende. Læs altid din låneaftale grundigt igennem for at danne dig et godt overblik over gebyrerne.