Mikrolån
Billige mikrolån
Hurtig udbetaling
Ansøg helt uforpligtende
Mikrolån, minilån, smålån osv. osv. Du kender sandsynligvis til flere af de lånetyper, hvor man kan nøjes med at låne et mindre beløb.
Mikrolån er måske bare én ud af mange mindre lånetyper, men det er bestemt en lånetype, der har sin berettigelse.
Skal det gå hurtigt, og har du ikke brug for at låne en større formue, så er det meget tænkeligt, at et mikrolån vil matche dine ønsker og præferencer.
Der skal i hvert fald ikke herske nogen tvivl om, at der er rigtig mange fordele ved de digitale mikrolån.
Din første oplevelse med mikrolån skal selvfølgelig være en god en af slagsen. Dette hjælper vi med at sikre – ved at introducere dig for den eftertragtede lånetype.
I højre side vil du allerede nu kunne ansøge om et mikrolån, hvis du tænker, at det er den helt rette lånetype for dig.
Hvad er et mikrolån?
Et mikrolån er et mindre lån på maks. 10.000 kr. Når mikrolån derfor indeholder mikro i ordet, så hentydes der til det mindre lånebeløb.
Mikrolånet er dog kendt for andet end at være et mindre lån.
Af andre kendetegn er det værd at vide, at mikrolån typisk kan udbetales rigtig hurtigt. Udbetalingstiden er typisk den samme for mikrolån som for kviklån, mobillån og minilån.
Mikrolån er ikke en låneydelse, du kan få adgang til gennem din lokale bank, men du har til gengæld rig mulighed for at optage mikrolån og relaterede lån på nettet.
Mikrolån har i princippet eksisteret i mange år, men det er ret nyt, at sådanne mindre lån er blevet navngivet.
Sådan finder du det bedste mikrolån
Du skal ikke lede i ret lang tid for at finde et mikrolån, men det tager selvfølgelig lidt længere tid, hvis du vil have det bedste mikrolån.
Første udfordring er at tage stilling til, hvilke parametre man vil fokusere på, når man skal vurdere, hvilket mikrolån der er bedst. For mange vil det billigste mikrolån også være det bedste, men man kan og bør også fokusere på andre ting.
Har du netop sat dig for at finde det bedste mikrolån, så skal du selvfølgelig ikke stoppe jagten, før du er i mål. Hvis du har brug for en hjælpende hånd, så byder vi gerne ind.
Sådan gør du:
-
Definér et perfekt mikrolån efter din mening (du kan bl.a. lægge vægt på løbetiden, omkostningerne og andre ting)
-
Undersøg hvad der kendetegner de mikrolån, der udbydes af de forskellige låneudbydere
-
Hold de forskellige mikrolån op mod hinanden (og sammenlign dem på alle relevante parametre)
-
Gå videre med dét mikrolån, du finder mest attraktivt
-
Sov på din beslutning og optag lånet dagen efter, hvis du har en god mavefornemmelse
Så gammel skal du være for at kunne optage et mikrolån
Det vil være at overdrive at påstå, at alle kan få et mikrolån. Det er nemlig ikke helt sandheden.
Der gælder en minimumsalder på 18 år, når det drejer sig om mikrolån og alle andre kreditydelser. Denne aldersgrænse er lovbestemt og vil derfor gøre sig gældende, uanset hvilken låneudbyder man går til.
Som 18-årig vil du kunne optage mikrolån de fleste steder, men du kan også komme ud for, at en eller flere udbydere kører med en aldersgrænse på 21 eller 25 år.
Dette er selvfølgelig frustrerende, hvis du ikke kan leve op til alderskravet, men det er desværre noget, låneudbyderne er i deres gode ret til.
Er du ikke 18 år eller derover på nuværende tidspunkt, så må du vente lidt med at ansøge om et mikrolån.
Omkostninger til et mikrolån
Der er naturligvis omkostninger til et mikrolån – omkostninger, som du bør have in mente og regne ind i dit budget.
Omkostningerne til mikrolån er de samme omkostninger som ved andre forbrugslån. Det omfatter renter og gebyrer, hvor sidstnævnte f.eks. kan bestå af betalingsgebyrer, administrationsgebyrer og etableringsgebyrer.
Når du kender alle omkostningerne til lånet, så kan du beregne ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Låneudbyderne har dog pligt til at oplyse ÅOP, hvorfor du som udgangspunkt ikke skal bruge tid på at beregne dette.
Hvis du er i tvivl om noget omkring omkostningerne til dit mikrolån, så sørg da for at tage kontakt til udbyderen, inden du skriver under på aftalen.
Dette kan du bruge et mikrolån til
Der kan være mange situationer, hvor der ikke er behov for at låne mange hundredetusinde, men hvor et mindre lån kan være tilstrækkeligt.
I sådanne situationer vil det være mere end oplagt at gå med et mikrolån, der netop er et mindre lån med en kort løbetid.
Her låner du som regel 10.000 kr. eller derunder, så du kan få dækket den pludselige udgift, der er opstået e.l.
Du tænker måske, at der er grænser for, hvor mange låneformål der kan være, når det drejer sig om mindre lån, men faktisk kan et mikrolån bruges til rigtig mange forskellige ting.
Eksempler på typiske låneformål:
-
Smartphones og computere
-
Tøj og sko
-
Babyudstyr
-
Miniferier
-
Uforudsete udgifter (spænder bredt – tandlægebehandlinger, bilreparationer osv.)