Lån penge Samlelån Billån Lånetyper

Låneberegner

Check mark iconBeregn dit lån med ét klik

Check mark iconGratis og uforpligtende

Check mark iconSammenlign lån

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.

I vores moderne verden behøves du ikke at være et matematisk geni eller for den sags skyld låneekspert for at kunne foretage en låneberegning. Du har nemlig alle muligheder for at gøre brug af en digital låneberegner, der vil kunne gøre dig langt klogere på dit lån.

Du har sandsynligvis allerede en idé om, hvor meget dit lån kommer til at koste dig i alt, men får du ikke lavet en konkret beregning, så kan du ende med at blive overrasket.

Økonomiske overraskelser er ikke altid de sjoveste – især ikke hvis man skal betale flere penge end forventet. Sådanne overraskelser kan man heldigvis forebygge / undgå ved at lave en beregning.

Leder du efter en låneberegner? Og vil du gerne vide mere om, hvordan sådanne beregninger fungerer? Så er du kommet til de rigtige. Denne artikel handler nemlig ene og alene om låneberegning.

En låneberegner kan hjælpe dig med at få det ønskede overblik

Der er adskillige muligheder for at skabe overblik, når det kommer til privatøkonomi.

I forhold til at holde styr på dine indtægter og udgifter vil du med fordel kunne lægge et budget. På den måde kan du lettere overskue og gennemskue, hvad dine penge bruges på.

I forhold til at beregne udgifterne til et lån vil det være oplagt at bruge en låneberegner. En sådan beregner kan nemlig give dig et fremragende overblik.

En låneberegner kan ikke kun give dig vished om, hvor høje dine låneomkostninger bliver på månedlig basis og samlet set. Du kan også beregne en lang række andre faktorer.

Dette kan du beregne med en låneberegner:

  • Lånets renteudgifter

  • Lånets samlede omkostninger

  • Lånets månedlige ydelse

  • Økonomiske konsekvenser ved at ændre løbetiden (forkorte eller forlænge)

  • … og meget andet!

Som du måske kan fornemme, så kan der opstå rigtig mange situationer, hvor det vil kunne give god mening at anvende en låneberegner.

Du kan trods alt være sikker på, at du får et mere retvisende og dermed brugbart svar, hvis du bruger en veludviklet beregner i stedet for at bruge din egen lommeregner.

Savner du overblik over dit eller dine lån, så tøv ikke med at tage en beregner i brug.

Disse oplysninger skal du typisk indtaste for at kunne beregne et lån

Du behøves ikke at have styr på hverken formler eller matematik i det hele taget for at kunne foretage en låneberegning i vores digitale tidsalder.

Til gengæld er det alfa og omega, at du ligger inde med alle de oplysninger, der skal indtastes i låneberegneren. Ellers er det af gode grunde ikke muligt at foretage en beregning.

Det er meget forskelligt, hvilke oplysninger der skal til for at foretage en beregning, idet det afhænger af, hvad man skal beregne. Det er dog noget, du hurtigt kan skabe dig et overblik over, når du sidder med beregneren foran dig.

Typisk skal du indtaste følgende:

  • Lånebeløb (altid)

  • Årlig rente (altid)

  • Løbetid (altid)

  • Gebyrer (måske – hvis relevant)

  • Afdragsfrihed (måske – hvis relevant)

  • Betalingsinterval (måske – hvis relevant)

  • Lånetype (måske – hvis relevant)

Som udgangspunkt skal du altid indtaste oplysninger om lånebeløbet, den årlige rente og løbetiden, hvis du skal kunne foretage en låneberegning.

Du kan dog komme ud for, at der bliver spurgt ind til andre ting end blot disse tre. Hvis du er godt forberedt, vil du hurtigt kunne indtaste oplysningerne.

Med en låneberegner har du også rig mulighed for at sammenligne lån

En låneberegner kan som bekendt bruges til rigtig mange forskellige formål.

Typisk gør man brug af en låneberegner, når man skal finde ud af, hvor meget det koster at låne penge.

Det er dog mindst lige så effektivt at bruge en låneberegner, når det kommer til at sammenligne lån.

Med det blotte øje kan det være svært at gennemskue, hvilket lån der er billigst og bedst, men bruger man en beregner, så vil man aldrig være det mindste i tvivl.

Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke altid giver mening at sammenligne lån. Hvis det skal give mening, så skal de forskellige lånetilbud være givet på baggrund af samme vilkår. Der skal gerne gælde samme vilkår for lånebeløbet, løbetiden osv.

Endvidere vil det være en fordel, hvis alle lånene enten byder på en fast eller en variabel rente. Ellers vil lånene ikke være at betragte som sammenlignelige.

En låneberegner kan selvfølgelig kun bruges til at afsløre, hvilket lån der er billigst.

Sådanne beregninger siger ikke noget om, hvilken låneudbyder der yder den bedste service, hvem der byder på den korteste udbetalingstid osv.

Derfor vil der stadig være nogle ting, som du selv skal undersøge.

Hvilke typer af lån kan jeg beregne?

Det er ingen hemmelighed, at der er nogle typer af lån, der beregnes hyppigere end andre. Det er f.eks. meget udbredt at bruge en låneberegner, når man skal beregne, hvor stort et boliglån man kan få, og hvad et boliglån koster.

I princippet vil du dog kunne beregne stort set alle tænkelige lån.

Det gælder ikke kun bolig- og realkreditlån, men også online lån i form af kviklån, mobillån og mange flere.

Du ikke kun kan, men bør beregne dit lån, hvad end det drejer sig om det ene eller andet lån. Du har nemlig brug for det overblik, som en låneberegning vil kunne give dig.

Giver din låneberegning anledning til spørgsmål?

En låneberegning kan give anledning til spørgsmål.

Når / hvis disse spørgsmål opstår, så er det selvfølgelig vigtigt, at du får stillet din tvivl, da du ellers risikerer at træffe en beslutning på et forkert grundlag.

Er du i tvivl om noget, så skal du være velkommen til at kontakte os for en forklaring af, hvordan låneberegneren fungerer.

Hvis dit spørgsmål drejer sig om et specifikt lån, så skal du kontakte udbyderen af det givne lån. De kender nemlig til alle detaljerne omkring lånet.

Husk: Det er helt gratis at bruge en låneberegner

Hvad koster det mon at bruge en låneberegner?

Vi kan afsløre, at det er 100 % gratis at foretage en låneberegning.

Og faktisk er det også uforpligtende, så du skal ikke nødvendigvis takke ja til et lånetilbud, blot fordi du laver en beregning af lånet.

2022-06-21

Med over 6 års erfaring indenfor låneformidling, har han godt styr på det nordiske lånemarked, Afif holder øje med at alt på Sambla.dk er korrekt og opdateret.

Spørgsmål og svar - låneberegner

Hvordan beregner jeg, hvor meget jeg kan låne?

Ønsker du svar på, hvor meget du kan låne i forbindelse med boligkøb eller lignende, så skal du anvende en låneberegner. For at beregne, hvor meget du kan låne, skal du bl.a. indtaste oplysninger om husstandens indkomst, eget indskud og eksisterende gæld.

Hvilke banker har en online låneberegner?

I dag har langt de fleste danske banker en online låneberegner. Ved hjælp af disse beregnere kan du på få minutter finde svar på, hvor meget du kan låne til dit kommende boligkøb. I alle tilfælde vil beregningerne dog kun være vejledende.

Remember DK
Cashper DK
Facit Bank DK
TF Bank DK
Ferratum DK
Resurs Bank DK (Car)
Leasy DK
Ikano Bank DK
Bank Norwegian DK
KreditNU DK
AcceptLån DK
Resurs Bank DK
Unilån DK
Nordcredit DK